Miljøvenlige gardiner

Når du vælger miljøvenlige gardiner, vælger du grønt. Hos Merkur Gardiner har vi forskelligt sortiment indenfor bæredygtige løsninger, som hver i sær har et miljømæssigt fokuspunkt. Om du vælger gardiner af genanvendt polyester eller tekstiler, hvor produktionen bag minimerer sit aftryk på kloden, er miljøvenlige gardiner et skridt på vejen mod en grønnere verden.

flaske i vand

Miljøvenlige gardiner

Fra bortkastet plastik til gardintekstiler

Alene i Danmark bliver der hvert år indleveret 70 millioner plastikflasker i automater. Dog ender der også plastikflasker ude i naturen, og for hver gang, der bliver indsamlet seks plastiskflasker, bliver det genanvendt til 1 m2 stof. Hos Merkur Gardiner forhandler vi Pagunettes Recycled-kollektion, hvor tekstilstofferne består af op til 100% genanvendt plastik. Alle tekstilerne er OEKO-TEX® certificerede, og er derfor produceret uden brug af skadelige kemikalier.

Miljøvenlige gardiner

Vælg komposterbare tekstiler og beskyt naturen

Med Jab Anstoetzs kollektion, NatureProtect, får du tekstilløsninger, der minimerer klimabelastninger mest muligt. Kollektionen er udviklet med OceanSafe™-teknologien for øje, så tekstilerne består af økologisk bomuld og 100 % bionedbrydelige syntetiske fibre. Derfor bliver der intet behov for at smide tekstilerne ud eller på genbrugspladsen, de kan nøjes med at ryge i kompostbunken. Modsat andre tekstiler, som indeholder plastikrester, er nedbrydningstiden reduceret markant og er derfor mere naturligt for klimaet at kompostere selv.

Tekstiler
Tekstiler

Miljøvenlige gardiner

Tekstiler, der efterlader et positivt aftryk på kloden

Produktionen af Jab Anstoetzs NatureProtect-kollektion foregår i det sydlige Tyrkiet, hvor bomulden bliver dyrket samme sted som den bliver høstet én gang om året. Der bliver lagt vægt på, at produktionen maksimerer økonomisk vandbrug, anvender korte transportruter, benytter vedvarende energi, samt at spinning, vævning og efterblanding foregår i en radius af 40 km. Hele kollektionen er fri for skadelige kemikalier, og i kombination med ovenstående klimatiltag, er kollektionen cradle to cradle guld og platin certificeret, som henviser til det højeste niveau for målet om at skabe en verden fri for affald, og hvor produkter og produktion skaber mindst negative følger for mennesker, miljø og natur. 

Miljøvenlige gardiner

Bambuslameller er noget, der klimatæller

Bambus er en græssort, som vokser hurtigere end nogen anden træsort kan følge med til. Reelt vokser bambussen op til en meter om dagen, og så er den ovenikøbet også mere slidstærk end bøg, eg og ask. Det gør bambussen til en særdeles bæredygtig løsning, da den kan vokse og fældes mange gange, faktisk hvert andet år, hvor et egetræ fældes hvert 25. år. Dertil er bambus CO2-neutral i hele dens levealder. Hos Merkur Gardiner kan du vælge bambuspersienner fra vores brand Stila, som fås i mange nuancer.

Bambuslameller
tekstil

Miljøvenlige gardiner

Polyester i ny form

Der kan vindes meget i et klimaperspektiv ved at genanvende polyester, da recirkuleret polyester både reducerer energiforbrug og udledning af drivhusgas, sammenlignet med en ny produktion. Faktisk er recirkuleret polyester 66 % mindre energikrævende og bruger 90 % mindre vand, når det bliver produceret. Du kan vælge lamel- og rullegardiner, der består af genanvendt polyester fra vores brand Stila. Det recirkuleret polyester stammer originalt fra plastikflasker, der er indsamlet i naturen. Trods det er mindre belastende for klimaet, forbliver genanvendt polyester ligeså slidstærk og bevarer sin lange holdbarhed, som med kommerciel polyester. Du kan derfor vælge bæredygtigt uden at gå på kompromis med kvalitet.

Miljøvenlige gardiner

Gammelt aluminium bliver til nye lameller

Vores alupersienner fra brandet Stila er produceret af 98 % genanvendt aluminium, og det er godt for miljøet af flere årsager. Ved at omsmelte aluminium fremfor at udvinde nyt, er det 92 % mindre energikrævende, da der allerede er aluminium at bruge af. Derfor sparer produktionen af eksisterende aluminium både på CO2-udslippet og på planetens egne midler. Så når du vælger dine alupersienner fra Stila, vælger du bæredygtigt.

persienne
dobbelt plissegardin

Miljøvenlige gardiner

Reducér varmetab og hold temperaturen

Med tolags plisségardiner, kendt som duette og dupli gardiner, bliver der skabt et lag af stillestående luft i de bikubeformede lommer, der er mellem de to lag stof. Denne bikubestruktur giver en isolerende effekt om vinteren og kan reducere varmegennemstrømningen gennem vinduerne betydeligt, helt op til 30 %. Du klimakompenserer derfor med dobbeltlag plisségardiner, da CO2-udledningen fra din bolig bliver nedsænket.

Kontakt os for personlig rådgivning

Vi hos Merkur Gardiner forstår vigtigheden af at finde den perfekte løsning til dit hjem. Med vores brede udvalg af gardiner, persienner, lamelgardiner, tapeter, gulvtæpper og andre boligtilbehør er vi her for at hjælpe dig med at skabe det rum, du altid har drømt om. Vores team af eksperter står klar til at give dig professionel rådgivning og vejledning i valg af produkter, måltagning, farvevalg og montering.

Vi ved, at hvert hjem er unikt, og derfor tilbyder vi skræddersyede løsninger, der passer til dine behov, stil og budget. Uanset om du ønsker at opgradere dit badeværelse med et elegant badeforhæng, skabe et hyggeligt opholdsrum med smukke gardiner eller tilføje et strejf af luksus med et lækkert gulvtæppe, er vi her for at hjælpe dig med at realisere dine visioner.

Vores engagement i kundetilfredshed strækker sig langt ud over salget. Vi sikrer, at vores kunder er tilfredse med hvert enkelt køb ved at tilbyde enestående service, pålidelige produkter af høj kvalitet og professionel installation. Vi går den ekstra mil for at sikre, at du får den bedste oplevelse og det bedste resultat.

Så hvis du står over for en boligindretningsopgave eller bare ønsker at opgradere dit hjem med nye gardiner, persienner, lamelgardiner, tapeter eller gulvtæpper, så tøv ikke med at kontakte os i dag. Vi ser frem til at hjælpe dig med at skabe et hjem, der er både smukt og funktionelt.

Gardinløsninger

Tekstilgardiner

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Gardinskinner og stænger

Miljøvenlige gardiner

Udvendig solafskærmning

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Vinduesmarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Udvendige screens

Boligindretning

Tapeter

Gulvtæpper

Puder

Møbeltekstiler

Badeforhæng

Priser

Skriv til os og få et uforpligtende opkald

Brancher

Kontorindretning

Hotelindretning

Offentlige institutioner

Indretning

Akustik

Hynder

Puder

Sengetæpper

Sengekjoler

Indvendig Solafskærmning

Tekstilgardiner

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Miljøvenlige gardiner

Udvendig solafskærmning

Vinduesmarkiser

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Udvendige screens

Services

Vask og rens

Find inspiration i vores Cases

Inspiration

Personlig boligindretning

Erhvervsindretning

Få et uforpligtende besøg

Rådgivning

Børnesikkerhed

Ældre- og handicapvenlige løsninger

Vask og rens

Montage

Reparation

Syning

Kontakt os for en
uforpligtende samtale

Kontakt

Medarbejdere

Merkurs historie

Brands

Mission, vision og værdi

Miljø / CSR

Cookies

Kontakt os for en
uforpligtende samtale