Miljøvenlige gardiner

Har jeres virksomhed eller organisation en grøn filosofi, så kan I sagtens kombinere solafskærmning med bæredygtighed og en miljøbevidst tankegang. Om I vælger tekstiler af genanvendt polyester eller plastikflasker, tekstiler med fokus på cradle to cradle, eller plisségardiner med fokus på at minimere CO2-udslip, så er hver solafskærmningsløsning et skridt nærmere grøn omstilling.

Miljøvenlige gardiner

Plastik bliver til gardintekstiler

Hver dag bliver der produceret 820 millioner tons plastik, og hvert år ender 8 af dem i havet. Det tager havet 400 år at nedbryde plastik, dog har man udviklet en teknik til at gøre brug af den bortkastet plastik, til gavn for både naturen og mennesker. Seks indsamlede plastikflasker bliver nemlig til 1 m2 polyester. Foruden at gøre havene mere rene, så er recirkuleret polyester 66 % mindre energikrævende og bruger 90 % mindre vand, når det bliver produceret, sammenlignet med en ny produktion. Hos Merkur Gardiner forhandler vi Pagunettes Recycled-kollektion, hvor tekstilerne består af op til 100 % genanvendt plastik, og Stila tilbyder lamelgardiner og rullegardiner af recirkuleret polyester, der originalt har været plastikflasker, indsamlet i den danske natur. Genanvendt polyester er ligeså slidstærk som ny, så kvalitet og bæredygtighed følges ad.

Miljøvenlige gardiner

Klimavenlige lameller

Bambus vokser hurtigere end nogen anden græs- eller træsort, og da den er CO2-neutral i hele dens levealder, er bambussen et yderst bæredygtigt valg. Bambussen vokser op til 1 meter om dagen og kan fældes hvert andet år, sammenlignet med et egetræ, der fældes hvert 25. år. Hos Merkur Gardiner forhandler vi bambuspersienner fra brandet Stila, og skulle alupersienner passe bedre ind i arbejdspladsens design, kan I stadig vælge bæredygtigt. Stila tilbyder nemlig også alupersienner, der er produceret af 98 % genanvendt aluminium, og det er 92 % mindre energikrævende for naturen, da man omsmelter allerede eksisterende aluminium. Både de miljøvenlige bambus- og alupersienner reducerer CO2-udslip og brugen af naturens egne ressourcer.

Miljøvenlige gardiner

Tekstiler, der beskytter naturen

NatureProtect-kollektionen fra Jab Anstoetz byder på tekstiler, som minimerer belastninger på klimaet mest muligt. Hele kollektion er udviklet med fokus på OceanSafe™-teknologien, så tekstilerne består udelukkende af økologisk bomuld og 100 % bio-nedbrydelige syntetiske fibre. Det gør det muligt for naturen at kompostere tekstilerne selv i kompostbunken, når de har tjent deres formål. Modsat andre tekstiler, der indeholder plastikrester, er disse tekstiler helt plastikfrie og reducerer nedbrydningstiden markant for naturen, og gør det mere naturligt for klimaet at kompostere tekstilerne selv.

Miljøvenlige gardiner

Vælg CO2-venlige tekstiler

Har jeres virksomhed eller organisation et CSR-tiltag om at minimere arbejdspladsens samlede CO2-udslip, kan I med fordel vælge tekstiler, der er produceret med mindst mulige negative følger for miljøet. Jab Anstoetzs NatureProtect-kollektion har haft for øje at dyrke bomulden samme sted som den bliver efterbehandlet – høstning, spinning og vævning foregår alt samme i en radius af 40 km, i det sydlige Tyrkiet. I produktionen er der blevet lagt på at maksimere økonomisk vandbrug, anvende korte transportruter samt benytte vedvarende energi, der alt sammen gør kollektionen cradle to cradle guld og platin certificeret. Derudover er hele kollektionen fri for skadelige kemikalier og farvestoffer, og gør tekstilerne til nogle af markeds mest klimavenlige af slagsen.

Solafskærmning

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Miljøvenlige gardiner

Bolig

Tapeter

Gulvtæpper

Puder

Møbeltekstiler

Badeforhæng

Tekstiler

Gardinskinner og stænger

Markiser

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Vinduesmarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Udvendige screens

Få et uforpligtende besøg

Brancher

Kontorindretning

Hotelindretning

Offentlige institutioner

Indretning

Akustik

Hynder

Puder

Sengetæpper

Sengekjoler

Indvendig

Tekstiler

Solafskærmning

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Miljøvenlige gardiner

Udvendig

Udvendige screens

Markiser

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Vinduesmarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Kundecases

Miljø

Vask og rens

Rådgivning

Børnesikkerhed

Ældre- og handicapvenlige løsninger

Vask og rens

Montage

Reparation

Syning

Få et uforpligtende besøg

Vi medarbejdere

CSR

Priser

Cookies

Merkurs historie

Mission, vision
og værdier

Brands