Miljø / CSR

Sammen skaber vi en grønnere fremtid
Hos Merkur Gardiner deler vi din passion for en bæredygtig verden. Vi tager ansvar for at passe på naturens ressourcer og sikre ordentlige arbejdsforhold i produktionen af vores produkter.

Små skridt, stor effekt
Vi tror på, at mange små bæredygtige valg tilsammen kan gøre en stor forskel. Derfor har vi implementeret interne initiativer for at fremme grøn omstilling. Vi nøje udvalgte brands og kollektioner, der sætter bæredygtighed og miljøet i højsædet. Med Merkur Gardiner kan du vælge gardiner med god samvittighed.

Kemiske væsker i glas

miljø / CSR

Nej tak til
børnearbejde og kemikalier

Hos Merkur Gardiner stiller vi høje krav til vores leverandører, og derfor samarbejder vi udelukkende kun med dem, der overholder gældende europæiske lovkrav. Vi har derfor øje på EMAS, ISO 14001, Svanemærket og Tiltro til Tekstiler certifikater i vores samarbejde. Vi stiller også høje krav til vores sortiment, og derfor tilbyder vi kun løsninger, der er frie for skadelige stoffer. Det er i vores optik vigtigt, at et sundt arbejdsmiljø og produktion er foreneligt.

miljø / CSR

Vores egne grønne initiativer

Vi giver tilbage, der hvor det er muligt. Det kan hænde, at vi har overskydende tekstil efter en ordre er færdigsyet eller noget af vores sortiment er udgået. Vi ser ingen grund til, at tekstilstofferne skal gå til spilde, så derfor afleverer vi vores tekstilrester eller udgået prøver til folkeskoler og fritidsordninger, så de kan få glæde af dem til en masse sjove projekter. Vores rester af jern og gardinstænger bliver omsmeltet hos H. J. Hansen A/S, og vores pap og papir bliver recirkuleret.

tekstiler
bomuldsmark med bonde

miljø / CSR

Vugge til vugge

Vi forhandler kollektioner som bevidst har en produktionslinje efter vugge til vugge principper, på engelsk cradle to cradle. JAB‘s kollektion NatureProtect minimerer dets CO2-udslip ved at dyrkning, høstning og efterbehandling af tekstiler alt sammen foregår i en radius af 40 km, i det sydlige Tyrkiet. Med vægt på at benytte korte transportruter og vedvarende energi i produktionen, er kollektionen blevet certificeret med den højeste rang indenfor vugge til vugge principperne, og skaber dermed mindst mulige negative følger for naturen.

miljø / CSR

Plastik bliver til polyester

Vores brands Pagunette og Stila tilbyder begge kollektioner, der består af plastikflasker, der bliver genanvendt til polyester. For hver gang, at seks plastiskflasker bliver indsamlet i havet eller i naturen, udvindes der 1 m2 stof. Pagunettes Recycled-kollektion har tekstiler, og Stila tilbyder lamel- og rullegardiner af op til 100 % genanvendt plastik. Det genanvendte polyester er 66 % mindre energikrævende og bruger 90 % mindre vand, sammenlignet med en helt ny produktion. Alle tekstilerne er OEKO-TEX certificerede, og derfor fri for skadelige kemikalier.

plastflaske på strand
granskov med bregner hvor solen stråler igennem

miljø / CSR

Tekstiler til fordel for naturen

Statistik viser, at tekstiler og tøjrester udgør omkring 6-7 % af småt brændbart. Som i et led i at beskytte naturen og dens ressourcer bedst muligt, har JAB med deres NatureProtect-kollektion udviklet et tekstil, der 100 % kan nedbryde sig selv. Når tekstilet har tjent sit formål hjemme i stuerne, er der altså ingen grund til at smide det ud i den almindelig skraldespand. Lad tekstilerne kompostere sig selv i kompostbunken, og lad naturen gå sin gang. Hos Merkur Gardiner præsenterer vi stolt denne kollektion, der sætter et CO2-reduceret aftryk på naturen.

Skip to content