Miljø / CSR

Hos Merkur Gardiner tænker vi bæredygtigt. Vi vil gerne bidrage til en grønnere verden, hvor der bliver passet på naturens ressourcer og vores produkter bliver produceret under anstændige arbejdsforhold. Vi tror på, at ved vi alle sammen gør lille smule i den rigtige retning, gør vi meget for hinanden og verden. Derfor har vi nogle interne initiativer til at bidrage til den grønne omstilling, og vi vælger brands og kollektioner, som sætter bæredygtighed og miljøet i centrum.

miljø / CSR

Nej tak til børnearbejde og kemikalier

Hos Merkur Gardiner stiller vi høje krav til vores leverandører, og derfor samarbejder vi udelukkende kun med dem, der overholder gældende europæiske lovkrav. Vi har derfor øje på EMAS, ISO 14001, Svanemærket og Tiltro til Tekstiler certifikater i vores samarbejde. Vi stiller også høje krav til vores sortiment, og derfor tilbyder vi kun løsninger, der er frie for skadelige stoffer. Det er i vores optik vigtigt, at et sundt arbejdsmiljø og produktion er foreneligt.

miljø / CSR

Vores egne grønne initiativer

Vi giver tilbage, der hvor det er muligt. Det kan hænde, at vi har overskydende tekstil efter en ordre er færdigsyet eller noget af vores sortiment er udgået. Vi ser ingen grund til, at tekstilstofferne skal gå til spilde, så derfor afleverer vi vores tekstilrester eller udgået prøver til folkeskoler og fritidsordninger, så de kan få glæde af dem til en masse sjove projekter. Vores rester af jern og gardinstænger bliver omsmeltet hos H. J. Hansen A/S, og vores pap og papir bliver recirkuleret.

miljø / CSR

Vugge til vugge

Vi forhandler kollektioner som bevidst har en produktionslinje efter vugge til vugge principper, på engelsk cradle to cradle. JAB‘s kollektion NatureProtect minimerer dets CO2-udslip ved at dyrkning, høstning og efterbehandling af tekstiler alt sammen foregår i en radius af 40 km, i det sydlige Tyrkiet. Med vægt på at benytte korte transportruter og vedvarende energi i produktionen, er kollektionen blevet certificeret med den højeste rang indenfor vugge til vugge principperne, og skaber dermed mindst mulige negative følger for naturen.

miljø / CSR

Plastik bliver til polyester

Vores brands Pagunette og Stila tilbyder begge kollektioner, der består af plastikflasker, der bliver genanvendt til polyester. For hver gang, at seks plastiskflasker bliver indsamlet i havet eller i naturen, udvindes der 1 m2 stof. Pagunettes Recycled-kollektion har tekstiler, og Stila tilbyder lamel- og rullegardiner af op til 100 % genanvendt plastik. Det genanvendte polyester er 66 % mindre energikrævende og bruger 90 % mindre vand, sammenlignet med en helt ny produktion. Alle tekstilerne er OEKO-TEX certificerede, og derfor fri for skadelige kemikalier.

miljø / CSR

Tekstiler til fordel for naturen

Statistik viser, at tekstiler og tøjrester udgør omkring 6-7 % af småt brændbart. Som i et led i at beskytte naturen og dens ressourcer bedst muligt, har JAB med deres NatureProtect-kollektion udviklet et tekstil, der 100 % kan nedbryde sig selv. Når tekstilet har tjent sit formål hjemme i stuerne, er der altså ingen grund til at smide det ud i den almindelig skraldespand. Lad tekstilerne kompostere sig selv i kompostbunken, og lad naturen gå sin gang. Hos Merkur Gardiner præsenterer vi stolt denne kollektion, der sætter et CO2-reduceret aftryk på naturen.

Solafskærmning

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Miljøvenlige gardiner

Bolig

Tapeter

Gulvtæpper

Puder

Møbeltekstiler

Badeforhæng

Tekstiler

Gardinskinner og stænger

Markiser

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Vinduesmarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Udvendige screens

Få et uforpligtende besøg

Brancher

Kontorindretning

Hotelindretning

Offentlige institutioner

Indretning

Akustik

Hynder

Puder

Sengetæpper

Sengekjoler

Indvendig

Tekstiler

Solafskærmning

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Miljøvenlige gardiner

Udvendig

Udvendige screens

Markiser

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Vinduesmarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Kundecases

Miljø

Vask og rens

Rådgivning

Børnesikkerhed

Ældre- og handicapvenlige løsninger

Vask og rens

Montage

Reparation

Syning

Få et uforpligtende besøg

Vi medarbejdere

CSR

Priser

Cookies

Merkurs historie

Mission, vision
og værdier

Brands