Pergola

Pergolamarkiser er særligt velegnede til at overdække større arealer og til at have stående frit ude i haven. Pergolamarkisen er en fleksibel og stabil løsning, som kan klare både vind og blæsevejr, da den står på stolper. Sid trygt i ly for solen og duggen og nyd dit udendørsareal under en flot markisedug, som fås i over 200 forskellige designs.

Pergola

Overdæk terrassen
med en pergolamarkise

På samme måde som en almindelig terrasse- og altanmarkise, giver pergolamarkisen afskærmning for solens stråler om dagen, ly for duggen om aftenen og fri passage under den, den kan blot laves væsentligt større og er mere modstandsdygtig mod regn og blæst. Pergolamarkisen er for dig, som ønsker at afskærme et større udendørsareal, da en pergolamarkise kan have et udfald på op til 6 meter. Pergolaen består af et skinnesystem i siderne og fastgjorte stolper i enden, som gør den yderst vindstabil.

pergola

Skræddersyet
pergolamarkise til din bolig

Der er flere designløsninger, når du skal vælge, hvordan pergolamarkisen skal monteres. Du kan vælge en pergolamarkise, der står ret ud fra bygningen eller hælder en smule, da stolperne justeres til dit foretrukne niveau. Du kan også få en sænkbar stolpe, som du med håndsving kan justere ned med 40 cm, så regnvand bedre kan løbe fra markisen. Så kan du vælge, hvordan stolperne skal fastgøres. Du har mulighed for, at stolperne står ovenpå terrassens fliser, eller i en vægtkasse, som er velegnet, hvis du ingen mulighed har for at montere stolperne i selve fundamentet. Bonus er, at vægtkasser kan bruges som krukker til plantning og stolperne er velfungerende til slyngplanter.

pergola

Dobbelt afskærmning
med pergolamarkisen

Foruden at pergolamarkisen skærmer for sollys og dug fra oven, har du også mulighed for at afskærme fra siden. Har du en bred pergola, anbefaler Merkur Gardiner en lodretsmarkise, da den kan fås i større mål end et rullegardin, som er den anden mulighed. Fælles for begge løsninger er, at de kører vertikalt ned for enden af pergolaen, og er derfor velegnede til at skærme for den lavtstående sol, læ for sidevinden og for indkig. Du kan vælge lodretsmarkisen eller rullegardinet i samme farve som pergolamarkisen eller designe dit eget spændende farvespil. Afhængigt af, hvor isoleret du ønsker dit udeareal skal være, afskærmer en tætvævet dug eller rullegardin mere i forhold til solstråler, vind og udsyn, hvor den transparente udgave giver mulighed for det samme i mildere grad.

pergola

Nyd aftentimerne under pergolaen

Pergolamarkisen giver dig mulighed for at nyde aftnerne udenfor med dens afskærmning af dug, og den kan faktisk også forlænge de udendørs aftentimer med dens indbyggede LED-lys i skinnerne. Med en oplyst terrasse er der intet behov for at flytte læsningen, spisningen eller spilleaftnen indenfor, og hvis du også tilvælger varmelamper, får du lige den ekstra komfort til at udnytte dit udendørsareal om aftnerne.

pergola

Ultimativ fleksibilitet
med fritstående markiser

Har du en swimmingpool, terrasse eller spisekrog midt ude i din have, som du ønsker solafskærmning til, så er en fritstående markise lige løsningen for dig. En fritstående markise behøver ingen montering på en mur, og kan stå lige dér, hvor du gerne vil have skygge for solen. Den fritstående markise står på fire stolper, med fladt markisetag og mulighed for at have udvendige rullegardiner, der afskærmer for sollys og indkig vertikalt. Ligesom med en pergolamarkise, kan den fritstående markise laves i store og specielle mål, så du får den akkurate mængde afskærmning, der passer til dit udeareal.

pergola

Sammensæt farverne til dit hjem

Både til pergolaen og den fritstående markise kan du vælge mellem seks standardfarver til markisens kassette og stolperne, eller du kan få dem lakeret med en speciel RAL-farve. Så skal du også vælge den markisedug, der skal pryde terrassen eller haven. I vores showroom kan du se på over 200 forskellige markiseduge, så du finder helt sikkert en efter din smag. Alle markiseduge er robuste mod kraftige solstråler, regn og svingende temperaturer, de slidstærke og smudsafvisende, så du får en dug, der holder i mange sæsoner. Endelig er hele vores udvalg af markiseduge OEKO-TEX® certificeret, så de er helt frie for skadelige farvestoffer og kemikalier.

pergola

Motorbetjente pergolaer
og fritstående markiser

Du kan både betjene din pergolamarkise og fritstående markise med fjernbetjening eller via en app på din smartphone eller tablet enhed. Vores motoriserede pergolamarkise og fritstående markise er komfortibel med Somfy TaHoma® switch. Så kan du tilkoble en sol-, vind- og regnsensor, som automatisk kører markisen ud, når solen står skarpt på og kører den ind, når det enten regner eller blæser for kraftigt.

Brancher

Kontorindretning

Hotelindretning

Offentlige institutioner

Indretning

Akustik

Hynder

Puder

Sengetæpper

Sengekjoler

Indvendig Solafskærmning

Tekstilgardiner

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Miljøvenlige gardiner

Udvendig solafskærmning

Vinduesmarkiser

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Udvendige screens

Services

Vask og rens

Find inspiration i vores Cases

Inspiration

Personlig boligindretning

Erhvervsindretning

Få et uforpligtende besøg

Rådgivning

Børnesikkerhed

Ældre- og handicapvenlige løsninger

Vask og rens

Montage

Reparation

Syning

Kontakt os for en
uforpligtende samtale

Kontakt

Medarbejdere

Merkurs historie

Brands

Mission, vision og værdi

Miljø / CSR

Cookies

Kontakt os for en
uforpligtende samtale