Terrasse- og altanmarkiser

Terrasse- og altanmarkiser er den klassiske udendørs solafskærmning. Nyd skyggen på din terrasse i solskinstimerne og sid i ly for duggen om aftenen. Terrasse- og altanmarkiser skærmer effektivt, så du kan få flere timer udenfor. Terrasse- og altanmarkiser kommer i et bredt udvalg af farver, så brug markisedugen til at skabe en hyggelig atmosfære på terrassen eller altanen.

Terrasse- og altanmarkiser

Nyd solen i skyggen

Til solrige dage kan det være rart at komme i skygge, og med en terrasse- og altanmarkise kan du nyde skyggen udenfor, under markisedugen. Som bonus beskytter en markise også imod, at havemøblerne falmer, og med en farverig markisedug kan den bidrage til den øvrige interiørindretning. Med en markise får du alle samme fordele som en stor parasol, du slipper dog for at sætte den frem og tilbage efter sæson, og da markisen hænger på muren, er der fri passage under den. Endelig er en markise et godt alternativ til en overdækket terrasse, da du får mere lysindfald ind i boligen, når markisen er rullet ind modsat en overdækket terrasse.

Terrasse- og altanmarkiser

Forlæng aftenerne med en markise

Med en markise er der intet behov for at rykke indenfor, når det bliver mørkt eller køligt, for markisens dug beskytter mod duggen. Så når solen går ned og duggen falder på de sene aftentimer, kan du stadig nyde udelivet under markisen, og du har mulighed for at vælge en kassette med indbyggede spots, så terrassen bliver oplyst. Dermed har en terrassemarkise både en isolerende effekt og lys til at give dig flere timer til at benytte dit udendørsareal.

Terrasse- og altanmarkiser

Giv lejligheden flere kvadratmeter med en altanmarkise

Til en lejlighed eller til en anden boligform uden mulighed for udgang til have eller terrasse, er en altanmarkise en god løsning til at skabe uderum med. Forlæng sommerdagene med en altanmarkise, der giver dig skygge og behagelig temperatur om dagen og ly for duggen om aftenen. En altanmarkise er en oplagt mulighed til at nyde udetimerne samtidigt med at være i hjemlige omgivelser.

Terrasse- og altanmarkiser

Helkassette-, halvkassette-
og åbne markiser

Du har tre muligheder, når du skal vælge, hvordan din markise skal monteres på muren. Du kan vælge en helkassettemarkise, som sikrer, at både markisedugen og knækarmene bliver beskyttet optimalt, da kassetten lukker sig helt om dem, når du ruller markisen ind. Med en halvkassettemarkise bliver markisedug og arme beskyttet ovenfra, da en halvkassette, modsat helkassettemarkisen, er åben nedadtil. Fordelen med en halvkassette er, at den oftest er lettere i vægt og kan derfor monteres på mure med mindre modstandskraft. Endelig kan du vælge den åbne model, hvor markisen snor sig om en stang, når du ruller den ind. Den åbne model er egnet til mure, hvor den bliver beskyttet af en taghule eller overboens altan, så den kommer i ly for regn og blæst.

Terrasse- og altanmarkiser

Design din egen markise

Du kan vælge mellem seks standardfarver til markisens kassette, eller du kan vælge at få den lakeret med en særlig RAL-farve, og så kan du vælge mellem krom eller indfarvede ende til kassetten. Derudover skal du også vælge en markisedug, og hos Merkur Gardiner har du mulighed for at se på over 200 forskellige markiseduge, så du finder lige dén, der passer til dit hjem. Hele vores udvalg af markiseduge er OEKO-TEX® certificeret, og er derfor helt frie for skadelige farvestoffer og kemikalier. Alle markiseduge er slidstærke, smudsafvisende og robuste mod sollys, regn og temperatursvingninger. En markisedug kan maksimum være 4 meter i udfald, og så kan du sammenkoble markiser, så du får en markise helt op til 14 meter i bredden.

Terrasse- og altanmarkiser

Dobbelt afskærmning med forbom

En markise giver sol- og dugafskærmning fra oven, og med et motoriseret rullegardin i forbommen kan du også afskærme fra siden. Rullegardinet er velegnet, når du vil afskærme fra lavtstående sollys uden at skulle køre markisen ind eller ud. Er din markise monteret over et vinduesparti, kan du også bruge rullegardinet som et almindelig udvendig screen til solafskærmning, da du kan køre det ned uden, at markisen er rullet ud. Rullegardinet kan sænkes helt til 210 cm, og du kan få rullegardinet i samme farve som markisen eller vælge en separat farve. Et tætvævet rullegardin giver mere stillestående luft, hvor et transparent rullegardin giver dig mulighed for at sidde i ly for sol og dug, samtidigt med, at du bevarer dit fulde udkig.

Terrasse- og altanmarkiser

Automatisk betjening
med sol- og vindstyring

Du kan tilkoble din markise til en sensor, så når solen står skarpt på, ruller markisen automatisk ud, eller hvis det blæser kraftigt, ruller den sig selv ind. Det kan få markisen til at holde i længere tid, da den bliver udsat for mindre belastning. Dertil skaber en selvjusterende markise liv, når du eksempelvis er på weekend- eller sommerferieophold, og ikke lyster, at huset skal virke tomt.

Terrasse- og altanmarkiser

Markiser med manuel og motoriseret betjening

Du kan betjene din markise manuelt med et håndsving, hvor du via armkraft ruller markisen ud og ind. Så kan du vælge den motoriseret løsning, hvor du via en fjernbetjening eller app på din smartphone eller tablet enhed, styrer markisen frem og tilbage samt tænder og slukker for spotlysene. Vores motoriserede markiser er komfortable med styresystemet Somfy TaHoma® switch.

Gardinløsninger

Tekstilgardiner

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Gardinskinner og stænger

Miljøvenlige gardiner

Udvendig solafskærmning

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Vinduesmarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Udvendige screens

Boligindretning

Tapeter

Gulvtæpper

Puder

Møbeltekstiler

Badeforhæng

Priser

Skriv til os og få et uforpligtende opkald

Brancher

Kontorindretning

Hotelindretning

Offentlige institutioner

Indretning

Akustik

Hynder

Puder

Sengetæpper

Sengekjoler

Indvendig Solafskærmning

Tekstilgardiner

Rullegardiner

Lamelgardiner

Mørklægning

Foldegardiner

Plisségardiner

Panelgardiner

Persienner

Miljøvenlige gardiner

Udvendig solafskærmning

Vinduesmarkiser

Terrasse- og altanmarkiser

Udestuemarkiser

Sidemarkiser

Pergolaer

Udvendige screens

Services

Vask og rens

Find inspiration i vores Cases

Inspiration

Personlig boligindretning

Erhvervsindretning

Få et uforpligtende besøg

Rådgivning

Børnesikkerhed

Ældre- og handicapvenlige løsninger

Vask og rens

Montage

Reparation

Syning

Kontakt os for en
uforpligtende samtale

Kontakt

Medarbejdere

Merkurs historie

Brands

Mission, vision og værdi

Miljø / CSR

Cookies

Kontakt os for en
uforpligtende samtale